Изберете страница

Битумната мембрана с посипка е най-разпространеният и познат вид хидроизолационен материал.

Рулонните битумни хидроизолации намират широко приложение в практиката на изпълнение на хидроизолации на сгради и съоражения, на строежи от жилищното и промишлено строителство. Според вида на битума, битумните мембрани се разделят на два основни вида – окислен битум и битум модифициран с полимери. Като полимерни модификатори най-често се използват атактен полипропилен (APP), както и стирол-бутадиен-стиролов каучуков латекс (SBS). APP мембраните са приложими в райони с по-високи положителни температури и като цяло за по-топъл климат, докато SBS мембраните са разработени и приложими за по-студен климат и зимни температури.

Както всеки знае, горият слой на битумната хидроизолация се състои от защитно покритие от едрозърнеста посипка. Лентите с марка ETERNABOND са специално разработени за съвместимост с тази посипка. Лепилният слой на лентите за битумна хидроизолация е по-плътен и веднъж залепена, лентата не би могла да се разлепи заради посипката или други външни фактори.

Лентите ETERNABOND са устойчиви на ниски и високи температурни смени, на вятър, градушка, слънце. Гърбът на лентите е направен от синтетичен ТРО материал, а лепилният слой се състои от каучук, синтетични смоли и вградени капсули грунд.

Благодарение на микрополимерната технология на лентите, веднъж залепени, е почти невъзможно да бъдат разлепени. Друго важно предимство на лентите е, че свързват едновременно два еднородни или разнородни материала – битумна мембрана и ламарина, битумна мембрана и замазка/ фасада, битумна мембрана и бетон и още мн др.

Това ги прави изключително предпочитан продукт за хидроизолационна обработка при завършване на нови покриви. Заедно с това, лентите са подходящи и за ремонтни работи на пробита, разлепена или скъсана хидроизолация, когато няма нужда да правите основен ремонт на цялото покривно покритие.

За повече информация и поръчки обадете се на нашите телефони

  • 052/ 50 57 57
  • 0888 59 59 17

или посетете нашия онлайн МАГАЗИН