Изберете страница

Лепила MILLENIUM

Лепилата от серията Millennium One Step и Millennium PG-1 представляват двукомпонентни, уретанови, пенообразни лепила.

Нанасят се бързо и лесно, с което строителите спестяват разходи и време за труд.

Освен като лепила за каширани мембрани, могат да се използват и за:

  • лепене на топлоизолации
  • подложни мембрани
  • изолационни плоскости
  • битумни покривни плоскости
  • бетон с основа дърво или ламарина
  • други

Продуктите са производство на американския производител ROYAL Adhesives&Sealants, компания която е широко позната в САЩ и Европа, като лидер на качествените и надеждни продукти за покриви!

Продуктите не съдържат ЛОС (летливи органични съединения) и нямат остър мирис.

Нанасят се със специално механизирано оборудване, което гарантира правилно съотношение на смесване на двукомпонентното лепило и осигурява високо качество, перфектен и винаги еднакъв резултат.

Имат изключително ниска разходна норма.

Могат да се полагат, както през лятото, така и през зимата.

Нямат отворено време за реакция, следователно след полагане на изолационната плоча може да се премине към следващия етап от строителството, може да се стъпва отгоре, без това да пречи на отличната лeпилна връзка.

Сертификацията на продуктите по критериите на щата Маями е най-високата оценка, на която могат да отговарят лепилата Millennium!

Предимства

РАБОТЕН ДИАПАЗОН ОТ -40°С ДО +40°С

По принцип уретановите лепила се свързват чрез топлинна реакция. Следователно ако топлината се оттегли прекалено бързо от лепилото, пяната трудно ще се разшири и лепилото трудно ще залепне. Лепилата Millennium са самоизолиращи – самия състав на лепилото не позволява на топлината да се отдели и затова пяната се образува и при минусови температури!

ВИСКОЗИТЕТ

Вискозитетът на лепилото, който е висок при лепилото Millennium One Step и никъс при лепилото Millennium PG-1, не позволява на пяната да спадне.

Пяната спада, когато не е достатъчно стабила, за да поддържа определена маса (тегло). Веднъж, след като пяната е спаднала, тя няма как да се разшири. Затова при другите лепила се изисква работникът да следи за промяна в цвета на лепилото или за точно определено време, след което лепилото ще започне да прави пяна, за да постави горната плоча.

Високият вискозитет на лепилото One Step позволява по-чиста употреба на продукта и оборудването към него. Това прави лепилото полезно за употреба там, където обикновените лепила не биха се справили или са прекалено трудни за употреба. 

One Step може да се използва за лепене на топло- и хидроизолация на скатни покриви, тъй като запазва позицията си без да се свлича по наклона на покрива. Бързото му време за реакция при всякаква температура помага топлозиолационните плочи да не се свличат по наклона на покрива след залепянето им към основата.

Лепилата Millennium запазват своето положение и при полагане върху неравни повърхности, като модифициран битум, гранулиран покрив т.е. лепилото не „изчезва” между неравностите, а запазва своето положение, за да осигури залепване между основата и топлозиолацията или хидроизолацията!

ПРОДУКТИВНОСТ

Строителното лепило Millennium One Step е произведено за моментално лепене на топлоизолацията или хидроизолацията, след като бъде нанесено върху основата.

Няма нужда да се изчаква пяната да набъбне или да смени цвета си.

Благодарение на преполимерната му формула, лепилото увеличава продуктивността на монтажника и премахва досадните съмнения за това дали пяната е „готова” или не.

ПО-ШИРОКА СТЪПКА НА ЗАЛЕПВАНЕ

Изследванията показват, че пенообразното лепило за топлозиолация и хидроизолация Millennium One Step произвежда до 16% по-широка „ивица” в сравнение с конкурентни нисковискозитетни строителни лепила.

За разлика от Millennium One Step нисковискозитетните лепила първо се разливат и след това започват да образуват пяна. В сравнение с това, топлоизолацията се полага веднага върху все още мокрото лепило Millennium One Step, като по този начин пяната започва да се разширява странично. Това странично увеличение прозивежда и по-широка стъпка на залепване на топлоизолационната плоча или на хидроизолационната мембрана.

БЕЗОПАСНОСТ

Строителните лепила Millennium се нанасят без нужда от награвяне на сместа и нямат мирис.

Лепилото замества:

  • шумното пробиване на основата при механичния монтаж
  • острия мирис на разтворителите
  • опасността от пожар при газопламъчното полагане на мембраната

Лепилата за топлоизолация и хидроизолация Millennium се нанасят под формата на тесни ивици, което означава, че пяната се излива през статичен смесителен връх, а не се пръска. Нанасящите се на тънки ивици лепила са по-чист, лесен и безопасен вариант за монтаж. Продуктите, които се пръскат изискват носенето на лични предпазни средства, като маска/очила и т.н., тъй като при вдишването им пръските попадат в белите дробове и водят до смърт.

ОКОЛНА СРЕДА

Лепилата Millennium за топлоизолация и хидроизолация не съдържат летливи органични съединения.

Формулата им без разтворители ги прави по-добри продукти за качеството на въздуха на обекта и на околната среда въобще.

Лепилата са съвместими с всички видове топлоизолация, включително екструдиран и експандиран полистирен.

ОБОРУДВАНЕ

Строителните лепила Millennium са пакетирани в пълнители от 1.5л. Тези лепила могат да се използват само с разработеното от производителя оборудване One Step.

Оборудването е с минимална поддръжка и изисква по-малък брой хора за работа. Това в комбинация с огромната прозиводителност на лепилата /600м2 за 3 часа/ за топлоизолации и хидроизолации е един огромен плюс за всеки строител!