Изберете страница

EPDM покритието е широко разпространено като вид покривно покритие в редица държави в Европа, но най-вече в САЩ. Този материал се отличава с уникалното си предимство на бърз и по-лесен монтаж, и изключителна издържливост във времето, като материал.

В повечето случаи, вие можете да удължите живота на това покривно покритие, като направите ремонта на разлепени снадки в материала или на места, където мембраната е скъсана, пробита и т.н.

В състава на EPDM има много и различни видове компоненти. Този материал се състои от каучук и е устойчив на ултравиолетови лъчи и озон. Глината в EPDM допринася за огнеупорните качества, а наличието на вулканизатори е отговорно за еластичността и издръжливостта по време на работа. Технологичните масла, които са в състава, правят материала доста еластичен.

EPDM мембраната не губи своите качества, дори и изложена на пряка слънчева светлина дълго време – не се пука или деформира. Но след определен времеви период, ако това се случи, можете също толкова лесно и бързо, да направите ремонт с хидроизолационните ленти ETERNABOND, модел RoofSeal.

С лентата RoofSeal вие можете да направите припокриване върху проблемните места в EPDM мембраната. Лентите ETERNABOND са UV-устойчиви, издържливи на смяната на температурите – високи към ниски и обратното, не се разлепят, нацепват или напукват. Лентите имат 10 г. гаранция.

За да направите нужния ремонт е необходимо да следвате три лесни стъпки за монтажа:

  1. ПОЧИСТВАТЕ ОСНОВАТА – в зависимост от степента на замърсяване /силно или слабо замърсяване/ – с вода, ацетон, коресилин или с помощта на специално разработения чиститител на марка ETERNABOND – EternaClean. Чистителят на  ETERNABOND е под формата на спрей, от който напръсквате много тънък слой върху замърсения участък, изчаквате няколко секунди и след това можете напълно да премахнете замърсяването от повърхността.
  2. ЗАЛЕПЯТЕ ЛЕНТАТА – залепянето трябва да се извърши, като постепенно разлепяте защитния филм.
  3. НАТИСКАТЕ ЛЕНТАТА – натискът е изключително важно условие за успешния монтаж на лентата, за да може да се направи водонепропусклива връзка с основата. Натискът акивира лепилния слой на лентата и посредтсвом него се спукват вградените капсули грунд, необходими за свързване на лентата към основата.

Изпълнявай трите лесни стъпки за монтаж вие ще получите едно завършено и работещо решение за хидроизолацията на вашия EPDM покрив, ще избегнете основен ремонт и средства за това.

За повече информация и поръчки обадете се на нашите телефони

  • 052/ 50 57 57
  • 0888 59 59 17

или посетете нашия онлайн МАГАЗИН