Изберете страница

Самозалепващата лента DoubleStick е универсален продукт за уплътняване и хидроизолация. Може да се използва за частични ремонти при запълване на кухини в хидроизолацията на покрива, при монтаж на покривни прозорци, за уплътняване на тръби, изходи, дупки, изолиране на кабели и т.н., като лентата може да се оформя във всякаква форма и размери.

От снимката горе виждаме, че отворът около кабелите е изолиран с DoubleStick. Предимството на тази лента е, че тя не изсъхва, не се свива, не се втвърдява, втечнява, размеква и т.н. вследствие на атмосферни условия.

Материалите, от които е направена, са смоли, каучук и капсули грунд. Тази технология, наречена от английски „MicroSealant” осигурява залепване на лепенката за основата само чрез натиск. Натискът активира синтетичните смоли в състава на лепенката и по този начин се получава водонепропусклива връзка. Лепилният слой е защитен посредством силиконов филм, който се отстранява непосредствено преди залепяне.

Самозалепващите лепенки прилепват върху разнообразие от повърхности включително върху трудноуплътняеми покривни материали като: модифициран битум, керемиди, алуминий, гипсови плоскости, дърво, полиетилен, пропилен, полистирен, стъклопласти, тухли, бетон, зидария, OSB, термопласти.

DoubleStick е лепенка със свалящ се силиконов филм от всяка страна. Лепенката е създадена, за да свързва две повърхности помежду си – еднакви или различни по вид и състав.

За да се залепи лепенката, повърхността трябва да бъде чиста и суха, да се отстрани влагата, прахът, мръсотията. За обработка на повърхностите е препоръчително да използвате EternaClean – чистител или EternaPrime – грунд. Лепенката може да се полага към сухи повърхности.

Чрез изключително агресивният лепилен слой на лентата, който не замърсява околната среда,  си гарантирате качествен и безопасен ремонт!

На снимката се вижда обработени шпилки по покрив, които са допълнително предпазени от пропускане на вода.

След като е пробит отворът в синтетичната изолация, поставяме двойнозалепващата лента, като я увиваме около металната част.

След това поставяме планката и затягаме гайката към платката. По този начин максимално се предотвратяват пропускания на вода към бетоновата плоча на покрива.

Освен в професионалното строителство, без никакъв проблем можете да използвате лентата и в домашни условия. С нея можете да попълните различни отвори, да изолирате кабели и др.

Лентата е изключително устойчива на атмосферните влияния като влага, минусови и плюсови температури, вятър, дъжд, сняг, не се втвърдява, нито се разтича.

DoubleStick е с дебелина 1,5 мм, дължина 15.2 м и няколко различни ширини. Разгледайте детайли ТУК.

За повече информация и поръчки обадете се на нашите телефони

  • 052/ 50 57 57
  • 0888 59 59 17

или посетете нашия онлайн МАГАЗИН